Μανιτάρια Φρικασέ με Σπανάκι και Μαρούλι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙ

Μερίδες

6-8

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

40'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα και, μόλις μαραθούν, τα σβήνουμε με το κρασί.

Κατόπιν προσθέτουμε το μαρούλι και το σπανάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να κατεβάσει το φαγητό τα υγρά του και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄-20΄ χωρίς να εξατμιστούν όλα.

Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε αν τα υγρά είναι αρκετά για να δημιουργηθεί μια ωραία σάλτσα. Αν δεν είναι αρκετά, τότε συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και το κορν φλάουρ. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού και να δέσει ομοιόμορφα το φαγητό.

Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και, αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές