Μπουρανί Τυρνάβου του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΠΟΥΡΑΝΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά και κατόπιν τα χοντροκόβουμε.

Αχνίζουμε στο μισό ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κατόπιν όλα τα χόρτα και μυρωδικά. Σε σιγανή φωτιά αφήνουμε να σιγοβράσουν με τα υγρά τους και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 25’-30’.

Στη συνέχεια διαλύουμε το αλεύρι σε 1/3 φλ.τσ. χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στα χόρτα που βράζουν. Ανακατεύουμε καλά έως ότου δέσει το φαγητό και να γίνει σαν πηχτός χυλός και προσθέτουμε το ξύδι.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα το μπουρανί, προσθέτοντας πάνω από κάθε πιάτο μία κουταλιά της σούπας ωμό ελαιόλαδο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές