Μπριάμ του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΠΡΙΑΜ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και την τριμμένη ντομάτα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει.

Κόβουμε τα λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκύθια, πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτες) πολύ λεπτά, όπως τα τσιπς. Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια πάνω από κάθε μελιτζάνα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και τα ξεχωρίζουμε σε «μικρές ντάνες ή ματσάκια» με όλα τα λαχανικά.

Σε ένα ταψί απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και αραδιάζουμε τα λαχανικά μας τη μία ντάνα δίπλα από την άλλη (κυκλικά). Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το πυρέξ με βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30’, ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30’.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10’ πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές