Πρασόρυζο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

40'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα πράσα, τα χοντροκόβουμε και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσουν καλά.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το πράσο, το σέλινο, 1 λίτρο νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το κόκκινο πιπέρι και το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για ακόμη 15’ και αν χρειαστεί ενδιάμεσα συμπληρώνουμε νερό.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5’ και να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά του.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε στα πιάτα το χυμό λεμονιού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές