Σπανακόρυζο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

45'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολύ καλά. Κατόπιν κόβουμε τα φύλλα στη μέση και το αφήνουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσει καλά.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Ανακατεύουμε και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το σπανάκι σε 2-3 δόσεις. Όταν πέσει ο όγκος του προσθέτουμε το ρύζι, τα φρέσκα μυρωδικά και ½ ποτήρι κρύο νερό.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 20’ μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί 5’.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε στα πιάτα το χυμό λεμονιού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές