Γαριδομακαρονάδα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

15'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι πάνω στο σώμα τους και με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας αφαιρούμε το έντερο από τις γαρίδες, τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσουν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι που το έχουμε βάλει στη φωτιά να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα χωρίς όμως να ψηθούν τελείως και τις αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και την κάπαρη. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 3’-4’.

Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 5’.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια κρατώντας μία κουτάλα νερό. Βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα τα μακαρόνια, τις γαρίδες και το νερό που κρατήσαμε. Μαγειρεύουμε για ακόμη 2’-3’ ανακατεύοντας, έως ότου τα μακαρόνια απορροφήσουν τη σάλτσα και μελώσουν.

Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα ραντίζοντας με ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές