Λαζάνια με Κιμά του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά

Για τη μπεσαμέλ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον κιμά

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε τον κιμά έως ότου καβουρδισθεί καλά ανακατεύοντας συνεχώς.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο και τα μπαχαρικά (κανέλα, δαφνόφυλλο, μπαχάρι, γαρίφαλο) και μετά προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να σωταριστούν καλά όλα μαζί και να βγάλουν τα αρώματα τους.

Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα, 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει και να μελώσει. (αφαιρούμε την κανέλα μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς)

Για τη μπεσαμέλ

Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι έτοιμο για τη μπεσαμέλ και σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να καβουρδισθεί καλά. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα για να μη σβολιάσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και να γίνει μία ωραία λεία κρέμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας καλά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το μισό τριμμένο τυρί.

Ετοιμάζουμε τα λαζάνια

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και βάζουμε 1 στρώση λαζάνια ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού (αν χρειαστεί τα κόβουμε) και στρώνουμε το 1/3 του κιμά. Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία με ακόμη 2 στρώσεις κιμά και κλείνουμε με τα λαζάνια επάνω.

Στο τέλος βάζουμε τη μπεσαμέλ απλώνοντας την ομοιόμορφα ώστε να καλύψει τα λαζάνια.

Πουδράρουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες λιωμένου βουτύρου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 30’ μέχρι το φαγητό μας να γίνει ροδοκόκκινο. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 15΄ πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές