Μερίδες
4
Προετοιμασίας
10'
Μαγειρέματος
10'
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, βάζουμε τις παπαρδέλες και τις βράζουμε για 5 λεπτά.
Ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα τρίμματα από την τρούφα και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις παπαρδέλες και βάζουμε περίπου 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό από αυτό που έβρασαν.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τις παπαρδέλες να μελώσουν στο τηγάνι και όσο έχουν ακόμη υγρά τις αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα προσθέτοντας την κομμένη τρούφα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.