Μερίδες
4-5
Προετοιμασίας
10'
Μαγειρέματος
30'
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το σκόρδο. Μόλις γυαλίσει το σκόρδο προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγομαγειρευτεί και να δέσει. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη ρίγανη και τα φύλλα βασιλικού.
Ταυτόχρονα βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο προτείνει η συσκευασία. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, στραγγίζουμε τις πένες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας ½ κουτάλα από το νερό που έβρασαν και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως βάζοντας σε κάθε πιάτο 2-3 κομμάτια από τη φρέσκια μοτσαρέλα και λίγο φρέσκο βασιλικό.