Ριζότο με Παντζάρια & Κατσικίσιο Τυρί του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ & ΚΑΤΣΙΚΣΙΟ ΤΥΡΙ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε λίγο δενδρολίβανο και τα τυλίγουμε ένα-ένα με αλουμινόχαρτο.

Τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50’ έως 1 ώρα. Αφού ψηθούν, τα καθαρίζουμε εξωτερικά, τα κάνουμε πουρέ στο μπλέντερ και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ρύζι για 2-3 λεπτά έως ότου γυαλίσουν οι κόκκοι του ανακατεύοντας το συνεχώς. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και σβήνουμε με το κρασί.

Στην συνέχεια με μία κουτάλα προσθέτουμε τον ζωμό σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ρουφήξει το ρύζι την μία κουταλιά, ρίχνουμε την επόμενη ανακατεύοντας συνεχώς και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να γίνει το ρύζι για περίπου 17’.

Λίγο πριν γίνει το ρύζι, προσθέτουμε τον πουρέ από τα παντζάρια, το ξύδι, το βούτυρο, το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να δέσει το ριζότο και να μελώσει.

Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο σε ζεστά πιάτα τοποθετώντας από πάνω μία λεπτή φέτα από το κατσικίσιο τυρί και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα από baby παντζάρια.

< πίσω σε όλες τις συνταγές