Μερίδες
4-5
Προετοιμασίας
5'
Μαγειρέματος
15'
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα σιουφιχτά και τα μαγειρεύουμε για όσο χρόνο προτείνει η συσκευασία τους. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 κουτάλα από το νερό που έβρασαν.
Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 1’ και προσθέτουμε τα μανιτάρια (αφού έχουμε κόψει στη μέση τα μεγαλύτερα), αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5’-7’ έως ότου γυαλίσουν και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε στο τηγάνι τα σιουφιχτά και το ζεστό νερό που κρατήσαμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, το ξύσμα του λεμονιού και περίπου τα 2/3 του τριμμένου τυριού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Tip Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος ακολουθήστε όλα τα βήματα και χρησιμοποιήστε συνολικά 1,5 φλ. αντί για 1, από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.