Σκυριανή Αστακομακαρονάδα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΚΥΡΙΑΝΗ ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

15'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε στη μέση τον αστακό, αφαιρούμε το έντερο, τον ξεπλένουμε καλά και τον στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε τον αστακό και από τις δύο πλευρές για 2’-3’. Αφού ροδίσει και μισοψηθεί σβήνουμε με το λευκό κρασί και τον αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις μαραθούν ρίχνουμε τη ντομάτα, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 4 φλυτζάνια νερό.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αφού βράσουν για περίπου 8’ (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου) προσθέτουμε τον αστακό, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δέσει η μακαρονάδα.

Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές