Σουπιοπίλαφο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΟΥΠΙΟΠΙΛΑΦΟ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τις σουπιές από το πλάι και κρατάμε το μελάνι τους σε ένα μπωλάκι. Κόβουμε τις σουπιές σε ομοιόμορφες λωρίδες, τις καθαρίζουμε και τις πλένουμε καλά αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει το στόμα, τα μάτια το κόκκαλο και το δέρμα και τις βάζουμε σε ένα σκεύος να στραγγίσουν.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν ελαφρά και γυαλίσουν προσθέτουμε τις σουπιές ανακατεύοντας τις για 3’-5’.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και το μάραθο.

Αραιώνουμε το μελάνι με λίγο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει δυνατή βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά από περίπου 20’ που έχουν σχεδόν μαγειρευτεί οι σουπιές, προσθέτουμε το ρύζι που έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό και ελέγχουμε τα υγρά της κατσαρόλας και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κρύο νερό.

Δοκιμάζουμε τη γεύση για αλάτι επειδή το μελάνι είναι αλμυρό και διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄ ακόμη και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσέχουμε να υπάρχουν υγρά στο φαγητό για να μην είναι στεγνό και σφιχτό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» 5’ πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές