Σπαγγέτι Vongole του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΠΑΓΓΕΤΙ VONGOLE

Μερίδες

4-5

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

15'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε πολύ καλά τις αχιβάδες και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσουν καλά.

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τις αχιβάδες, την πιπεριά και το σκόρδο. Μόλις αχνιστούν, σβήνουμε με το λευκό κρασί, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3’ σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες.

Μόλις ανοίξουν τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα, τις βάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και πετάμε όσες δεν έχουν ανοίξει.

Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4’ . Στη συνέχεια με μία πιρούνα ζυμαρικών τα μεταφέρουμε στο ζωμό που έμεινε στο τηγάνι που ετοιμάσαμε τις αχιβάδες και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια, το μαϊντανό, το μπούκοβο και το υπόλοιπο λάδι, τα ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 2’-3’.

Μόλις είναι έτοιμη η μακαρονάδα μας προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές