Χταπόδι με Μακαρονάκι Κοφτό του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε από τον σάκο του τα εντόσθια και αφού το ξεπλύνουμε καλά το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το δαφνόφυλλο, τους κόκκους πιπεριού και το κρασί, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25΄.

Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, καθαρίζουμε τις μαύρες μεμβράνες, το ψιλοκόβουμε και σουρώνουμε το ζωμό όπου έβρασε για να τον χρησιμοποιήσουμε στα μακαρόνια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει αχνίζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το χταπόδι και μετά από λίγο τη ντομάτα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μακαρόνια. Αν χρειαστεί κατά το μαγείρεμα συμπληρώνουμε νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10’.

Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά με τα ζουμιά του και το αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 10’ ώστε να τα απορροφήσει πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές