Μερίδες
6
Προετοιμασίας
60'
Μαγειρέματος
15'
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ.
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί καλά (πριν βράσει), το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πήξει η κρέμα.
Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη (για να μην σχηματιστεί κρούστα). Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την προσθέτουμε σε δύο δόσεις στην κρύα κρέμα ανακατεύοντας καλά ώστε η κρέμα μας να γίνει αφράτη.
Πλένουμε τις φράουλες και αφού τις στεγνώσουμε καλά σε χαρτί, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τα κόκκινα φρούτα τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα.
Τοποθετούμε τη ζύμη τάρτας σε μία πιατέλα, τη γεμίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ισιώνοντας την με μία σπάτουλα και τοποθετούμε τις φράουλες και τα κόκκινα φρούτα επάνω στην κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε αμέσως.