Κρεατόπιτα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

Μερίδες

10

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε τον κιμά έως ότου πάρει ωραίο χρώμα και καραμελώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερό), το πράσο και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε τον κιμά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του.

Αποσύρουμε τον κιμά από τη φωτιά και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε τα αυγά, το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τo τυρί.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας τα καλά να αναμιχθούν.

Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης στον πάτο του και με ένα πινέλο το περνάμε ελαφρά με το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με 4-5 φύλλα απλώνοντας τα σταυρωτά. Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία λαδώνοντας τα ένα ενα.

Με τις άκρες από τα φύλλα ζύμης που προεξέχουν τις διπλώνουμε προς τα μέσα σχηματίζοντας τον κόθρο. Βάζουμε από επάνω όσο λάδι έμεινε, χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 1 ώρα έως ότου ροδίσει η πίτα μας.

< πίσω σε όλες τις συνταγές