Πρασόπιτα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

Μερίδες

6-8

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

1:15'

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε φέτες. Κατόπιν τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για να φύγει η σπιρτάδα τους και τα στραγγίζουμε.

Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια σε μία κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα πράσα και τα αχνίζουμε όλα μαζί για 2’-3’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, το σέλινο, τον άνηθο και τα μυρώνια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον τραχανά.

Μόλις πιουν τα υγρά τους, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, τα αυγά και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης στον πάτο του και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με άλλα τρία φύλλα ζύμης απλώνοντας τα σταυρωτά και βάζουμε τη γέμιση.

Κλείνουμε την πίτα μας με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία λαδώνοντας τα ένα ένα και με τις άκρες από τα φύλλα ζύμης που προεξέχουν, τις διπλώνουμε και σχηματίζουμε τον κόθρο.

Ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο, χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC μέχρι να ροδίσει για περίπου 1 ώρα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές