Τυρόπιτα με Χωριάτικο Φύλλο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ λιώνουμε τη φέτα και τον ανθότυρο με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το δυόσμο και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης στον πάτο του και με ένα πινέλο το περνάμε ελαφρά με το ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα μισά φύλλα απλώνοντας τα σταυρωτά.

Στη συνέχεια στρώνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία λαδώνοντας τα ένα ενα.

Τι άκρες των φύλλων που προεξέχουν, τις διπλώνουμε προς τα μέσα σχηματίζοντας τον κόθρο.

Βάζουμε από επάνω όσο λάδι έμεινε, χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC μέχρι να ροδίσει η πίτα μας, για περίπου 1 ώρα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές