Φραγκόκοτα με Μανιτάρια και Αρωματικά Βότανα του Βουνού στη Λαδόκολλα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το θρούμπι και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5΄.

Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και μόλις κρυώσουν καλά προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, τα κρουτόν, τον μαϊντανό και τα φυστίκια Αιγίνης.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τη φραγκότοτα, μέσα-έξω και τη γεμίζουμε με τη φάρσα που ετοιμάσαμε. Τη δένουμε και την αλείφουμε με ελαιόλαδο εξωτερικά.

Την τυλίγουμε σε λαδόκολλα και την τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου.

< πίσω σε όλες τις συνταγές