Μερίδες
6
Προετοιμασίας
30'
Μαγειρέματος
60'
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το θρούμπι και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5΄.
Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και μόλις κρυώσουν καλά προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, τα κρουτόν, τον μαϊντανό και τα φυστίκια Αιγίνης.
Αλατοπιπερώνουμε καλά τη φραγκότοτα, μέσα-έξω και τη γεμίζουμε με τη φάρσα που ετοιμάσαμε. Τη δένουμε και την αλείφουμε με ελαιόλαδο εξωτερικά.
Την τυλίγουμε σε λαδόκολλα και την τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου.