Σούπα Καλαμπόκι με Whisky και Stilton του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΟΥΠΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΜΕ WHISKY ΚΑΙ STILTON

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το μπέικον και το καλαμπόκι.

Συνεχίζουμε το άχνισμα για 3-4 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄ ξαφρίζοντας συχνά.

Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα.

Σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βράζουμε το whisky (πιθανόν να βγάλει φλόγα όταν φτάσει στο σημείο βρασμού) και το προσθέτουμε στη σούπα.

Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά πιάτα με θρυμματισμένο το τυρί stilton.

< πίσω σε όλες τις συνταγές