Μυδοπίλαφο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το δαφνόφυλλο. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.

Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5΄. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καθαρισμένα μύδια, το δέρμα και το χυμό από το λεμόνι και το μαϊντανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το πιλάφι και να ανοίξουν τα μύδια για περίπου 15’.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί 3΄-5΄ για να απορροφήσει τα υγρά του.

Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές