Ροφός Γιουβέτσι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΡΟΦΟΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Στην συνέχεια το πλένουμε καλά και το φιλετάρουμε βγάζοντας τα κόκκαλα από τη σάρκα του ψαριού (ή ζητάμε από τον ψαρά να μας το ετοιμάσει).

Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα αποφλοιωμένα ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο και τον αφρό αλατιού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 10΄.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο περνάμε τα φιλέτα του ψαριού ελαφρά, ίσα να τα θωρακίσουμε. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

Σε μία κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1’-2’ και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό του ψαριού ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση για περίπου 3’-4’. Τοποθετούμε προσεκτικά το ψάρι μέσα στο κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 15΄-20΄.

Αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, βάζουμε τα ψημένα ντοματίνια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμη 5΄ και να φουσκώσει το κριθαράκι.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές