Αγκινάρες με Κουκιά, Αρωματικά Βότανα και Λεμόνι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΙΑ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

45'-50'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες

Στη συνέχεια ανοίγουμε τους λοβούς από τα κουκιά και βγάζουμε τους σπόρους, τους ξεπλένουμε καλά σε ένα τρυπητό σκεύος και τους αφήνουμε να στραγγίσουν.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και να ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα κουκιά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αχνίζουμε όλα μαζί.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, ίσα να σκεπάσει τα λαχανικά (περίπου ½ ποτήρι) και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20’-25’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αρωματικά (μαϊντανό, άνηθο, μάραθο), ανακατεύουμε προσεκτικά και μαγειρεύουμε για ακόμη 10’-15’, έως ότου να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν καλά οι αγκινάρες και τα κουκιά.

Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το χυμό από το λεμόνι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακινώντας την ελαφρά ώστε να πάει παντού και να γλασάρει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 5’ πριν σερβίρουμε.

Tip Τις αγκινάρες με κουκιά μπορούμε να τις σερβίρουμε σκέτες σαν λαδερό πιάτο ή σαν γαρνιτούρα σε ψητό κατσικάκι ή αρνάκι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές