Ντοματοκεφτέδες με Σαντορινιά Φάβα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΑ ΦΑΒΑ

Μερίδες

40-45 τεμ.

Προετοιμασίας

40'

Μαγειρέματος

1:20'

ΥΛΙΚΑ

Για τους ντοματοκεφτέδες

Για τη φάβα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ντοματοκεφτέδες

Χαράζουμε τις ντομάτες χιαστί στη βάση τους.

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τις ντομάτες για 20 δευτερόλεπτα.

Τις βγάζουμε με και τις βουτάμε σε βαθύ μπολ με παγωμένο νερό για 1/2 λεπτό. Ετσι θα σταματήσουμε το βρασμό και η φλούδα θα ξεκολλήσει εύκολα από τη σάρκα.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση οριζόντια και τις στύβουμε να φύγουν τα περισσότερα σπόρια.

Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τις αφήνουμε για 1 ώρα, να στραγγίξουν τα υγρά.

Τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός πολτός. Αν το μείγμα είναι περισσότερο υδαρές από όσο θέλουμε, προσθέτουμε λίγο (1 - 2 κουτ. σούπας) αλεύρι.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τo 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν.

Σερβίρουμε τη φάβα με τους ντοματοκεφτέδες.

< πίσω σε όλες τις συνταγές