Πένες με Πέστο Βασιλικού και Μοτσαρέλα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

15'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζουμε το Πέστο βασιλικού

Ταυτόχρονα βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 10’ (ή ότι λέει η συσκευασία) . Αφού βράσουν οι πένες, τις στραγγίζουμε και κρατάμε περίπου 1/3 φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Βάζουμε τις πένες ένα μπωλ, τις ραντίζουμε με το ωμό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό που φυλάξαμε, όσο πέστο θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε αμέσως βάζοντας σε κάθε πιάτο 2-3 κομμάτια από τη φρέσκια μοτσαρέλα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές