Ριζότο Milanese του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΡΙΖΟΤΟ MILANESE

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ρύζι για 2’ – 3’ έως ότου γυαλίσουν οι κόκκοι του, ανακατεύοντας το συνεχώς. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και σβήνουμε με το κρασί.

Στην συνέχεια με μία κουτάλα προσθέτουμε το ζεστό ζωμό σταδιακά. Μόλις απορροφήσει το ρύζι την πρώτη κουταλιά, ρίχνουμε την επόμενη ανακατεύοντας συνεχώς και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.

Λίγα λεπτά πριν βράσει τελείως το ρύζι αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σαφράν. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί ανακατεύοντας καλά έως ότου δέσει και μελώσει το ριζότο.

Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο σε ζεστά πιάτα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές