Ριζότο κίτρινης κολοκύθας του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΡΙΖΟΤΟ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150οC στον αέρα. Λαδώνoυμε ελαφρά την κολοκύθα, την αλατοπιπερώνουμε και την τοποθετούμε σε ρηχό ταψί. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει.

Την αφαιρούμε από τον φούρνο, τη μισή την κόβουμε σε κύβους και την άλλη μισή την κάνουμε πουρέ στο μπλέντερ.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του ρυζιού.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε μία κουτάλα ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό προσθέτουμε άλλη μία κουτάλα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να βράσει.

Κατόπιν προσθέτουμε τον πουρέ και τα κομμάτια της κολοκύθας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμη να χυλώσει.

Αποσύρουμε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό, γαρνίροντας με τυρί Gorgonzola.

< πίσω σε όλες τις συνταγές